Papagali Vorbitori

Top 10 locuri de pe Pământ în care niciun om nu a pus vreodată piciorul!

Unii oameni pot fi de părere că întregul pământ a fost explorat până acum. Dar de fapt, există încă multe locuri de pe această planetă care au rămas neexplorate. Principalul motiv ar fi că sunt amplasate în zone cu climate imposibile sau regiuni aride.

De asemenea, sunt locuri în care omul nu ar putea ajunge cu atât de multă ușurință, datorită distanței foarte mari sau a imposibilității de a găsi un mijloc de transport viabil până acolo.
Noi preferăm să ne gândim la aceste locuri ca la artefacte ale naturii, rămase într-o stare de puritate specifică numai lor.

În timp ce toate bine-cunoscutele minuni ale lumii merită cu siguranta să fie vizitate (căci altfel, de ce ar fi atât de populare?), există și locuri mai puțin cunoscute care ar merita la fel de mult să fie vizitate și apreciate.

Lumea nu se limitează doar la acele puncte fierbinți care au tot fost menționate de ghizii turistici de-a lungul vremurilor. Cu toate acestea, unele dintre aceste locuri sunt atât de puțin cunoscute deoarece este practic imposibil să ajungi la ele, dintr-o serie variată de motive.

În cele ce urmează, îți redăm doar câteva dintre cele mai interesante destinații care nu au fost atinse de picior de om până acum.

1. Republica Sakara din Siberia. Acoperă aproximativ douăzeci la sută din Rusia, și este un loc care nu a cunoscut niciodată picior de om până acum.

2. Vale Do Javari, Brazilia. Această vale din Brazilia este este destul de puțin cunoscută omului de rând, iar cei care au dezvoltat un interes pentru locație nu au reușit să găsească nici o modalitate de a ajunge la ea.

3. Groapa Marianelor. Groapa Marianelor este cel mai adânc punct dintr-un ocean, cunoscut vreodată de umanitate. Din fericire, nimeni nu a îndrăznit să îi dea de capăt vreodată. Și nici nu ne dorim, căci cine știe ce creaturi bizare se pot ascunde în adâncurile sale.

4. Gangkhar Puensum. Gangkhar Puensum, adică „vârful alb al celor trei frați spirituali”, este cel mai înalt munte din lume pe care nimeni nu s-a cățărat niciodată și cel de-al patruzecilea cel mai înalt munte în general.

5. Munții Star. Munții Star sunt o gamă enormă de munți în Papa Noua Guinee, care se întind de la granița țării cu Indonezia până la Hindenburg Range, o gamă montană învecinată, cu un nume mai puțin grozav.

6. Cenotele Yucatan. Cenotele Yucatan sunt o rețea de peșteri mari situate în Mexic. O „cenotă” este un tip particular de peșteră care se formează atunci când praful de calcar se prăbușește.