Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Macaw cu Aripi Verzi

PAPAGALII VORBITORI Macaw cu AripI Verzi sunt populari printre speciile de papagali. Măsoară 102 cm de la cioc la coadă, iar aripile sale măsoară peste 100 cm. Pot trăi mai mult de 50 de ani în captivitate, iar cei care vor să facă un angajament pe viață cu o asemenea pasăre, ar trebui să fie conștienți de responsabilitatea imensă pe care o au.

Precum alți papagali vorbitori tropicali, acești papagali trebuie să fie hrăniți cu semințe, legume și fructe. Deși nu sunt atât de activi, tot au nevoie de exercițiii fizice pentru a avea o condiție fizică bună, iar eliberarea zilnică din colivie este foarte recomandată. Le place să se joace și să se afle în atenția stăpânului, astfel că 2-3 ore pe zi trebuie să te joci cu el.  Au un penaj interesant, penele de pe trunchi sunt de un roșu închis spre vișiniu, iar aripile sunt albastru cu verde.

Dacă vrei să-ți faci o idee totuși despre viitorul tău companion Macaw cu pene, poți citi aici mai multe caracteristici

Papagalii vorbitori Macaw cu Aripi Verzi sunt tandri, dar indiferent oricât de dresați sunt, tot se vor purta precum papagalii: devin zgomotoși și pot urla, astfel încât vecinii și poliția te vor vizita zilnic.  Pentru ca ei să nu aibă ieșiri necontrolate (nimic nu e mai neplăcut decât un papagal mare care e nervos), e indicat să îl incluzi în activități de familie și să devii chiar tu și familia ta propriul lui ”stol”. Poate învăța să vorbească foarte bine și chiar să fie tovarășul pe care ți l-ai dorit întotdeauna!

Papagal Macaw Hyacinth și Macaw cu Aripi Verzi

Deși sunt imenși, reacționează bine la dresaj și pot fi educați, dar asta depinde  în mare măsură de felul în care e învățat. Important e să ai timp să te ocupi de el și să îi acorzi atenția pe care el o o cere.  E necesar să știi asta, deoarece e o pasăre destructivă, dacă se enervează, poate distruge colivia și mobila prin casă mai ceva ca o colonie de termite. Jucăriile trebuie să fie de calitate și cât mai rezistente, astfel încât pasărea să nu se plictisească când e în colivie.

Un papagal Macaw cu Aripi Verzi reprezintă o mare responsabilitate și trebuie să fie pe primul plan dacă ai de gând să adopți unul. Nu e simplu deloc să conviețuiești cu o astfel de pasăre, de aceea e bine să te informezi înainte de a face acest pas!

 

CITEȘTE ȘI DESPRE PAPAGALUL MACAW CU COLIER GALBEN