Papagali Vorbitori

Papagalii Macaw (Ara Arauna), uriasii inaripati

PAPAGALII VORBITORI Macaw (Ara Arauna) sunt cele mai recognoscibile păsări din familia papagalilor. Sunt colorați și distractivi și au fost preferate ca păsări de casă de sute de ani.
Au personalități diferite și avantaje și dezavantaje. Din cauza dimensiunilor mari, pot fi o provocare pentru cineva care vrea un asemenea papagal vorbitor, fiind, de asemenea, companioni loiali care merită implicarea emoțională.

Iată câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre acești superbi papagali vorbitori:

O parteneră sau un partener este cea mai bună soluție, mai ales dacă nu ai timp să te joci cu ei

Papagalii Macaw sunt cei mai mari dintre cele 370 de specii diferite. Pot cântări între 1-2 kilograme, dar greutatea exemplarelor variază. Papagalul Macaw Hyacinth, de exemplu, poate ajunge la o lungime de aproape 1 metru, măsurat de la cioc până la coadă. Aripile sunt de dimensiuni mari, măsurând undeva pe la 1 metru și ceva lungime.
Cei mai mici papagali Macaw, numiți și Mini Macaw, cresc doar până la 30 de centimetri, cam cât un peruș mai mare.

Indiferent de dimensiuni, mari sau mici, toți papagalii, cu excepția speciei Hyacinth Macaw, au trăsături comune, cea mai proeminentă fiind inelele formate din jurul ochilor. Pentru cei mai mulți oameni, acestea sunt cele mai recongoscibile trăsături ale specie Macaw.
Pot trăi peste 80 de ani dacă sunt îngrijiți corespunzător, dacă sunt iubiți și se pot dezvolta într-un mediu organizat și sigur. Cei care vor un papagal Macaw trebuie să fie sigur că se pot implica într-un asemenea angajament pentru că este nevoie de răbdare.

Cum speciile de Macaw sunt diferite, crescătorii s-au gândit că pot împerechea speciile, rezultând astfel hibrizi foarte colorați. Un exemplu este papagalul Macaw Catalina, papagalul Arlechin și Camelot.

Papagal Macaw sălbatic

Aceste păsări sunt foarte populare printre iubitorii de păsări.
Unii papagali Macaw au ciocuri atât de puternice încât pot sparge nucile de cocos. Deși sunt masivi și au forță, acești uriași înaripați sunt blânzi și tandri, mai ales dacă sunt crescuți de pui și hrăniți cu mâna.
Există riscul ca un papagal Macaw să fie agresiv atunci când intră în perioada de împerechere și trebuie să ai grijă la comportamentul lui, mai ales dacă există copii prin preajmă. O parteneră sau un partener este cea mai bună soluție, mai ales dacă nu ai timp să te joci și să interacționezi întotdeauna. Ei nu au voie să se plictisească și ajung să distrugă orice găsesc dacă se simt ignorați.
Sunt păsări frumoase și inteligente, pot imita limbajul uman fără probleme și sunt originare din pădurile tropicale din America de Sud. Primul specimen de papagal Macaw datează din 1758.

Citește și Top 5 cei mai căutați papagali vorbitori!