Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori de Pacific sau papagalii de buzunar

PAPAGALII VORBITORI de Pacific au dimensiuni mici, între 12-13 cm și doar 30 gr ca greutate. Sunt originari din Peru și Ecuador și pot trăi peste 30 de ani dacă sunt îngrijiți cum trebuie. Sunt păsări ideale pentru familiile care locuiesc în spații restrânse.

Sunt păsări mici și adorabile

Mai sunt numiți și ”Papagali de buzunar” din cauza dimensiunilor, iar din punct de vedere al temperamentului, sunt păsări foarte tenace și neastâmpărate, iar dacă educația și îngrijirea nu sunt corespunzătoare, pot deveni chiar incontrolabile.

Refuză ideea de a avea companion altă pasăre, iar dacă sunt învățați să se urce pe mâna stăpânului, se atașează de acesta și devin ascultători. Practic, în asta constă ”domesticirea”.

Papagalul de Pacific este o specie dimorfică, având un penaj verde în general. Masculii se disting de female prin petele de albastru de pe spate și din jurul ochilor. Există și mutații care au mixuri de culori, precum albastru, alb murder sau alb spălăcit. Au un metabolism foarte ridicat și trebuie să aibă mâncare non-stop în colivie. Apetitul lor pentru mâncare este invers proportional cu dimensiunea, n-ai crede că o pasăre așa de mica poate mânca atât de mult. Se hrănesc cu fructe, legume, semințe mici precum hamei, mixuri special pentru păsări și ouă crude.

Fiind păsări active, papagalii vorbitori de Pacific au nevoie de spațiu să se joace și să zboare, plus o mulțime de jucării speciale. Au nevoie de 2-3 ore pe zi pentru a zbura în siguranță prin casă. Întreținându-și mușchii, acești micuți înaripați își vor păstra sănătatea fizică și mentală.

Sunt păsări recomandate pentru spațiile mici

Colorați, fermecători și inteligenți, papagalii vorbitori de Pacific sunt populari printre iubitorii de păsări. Dimensiunea mică și faptul că nu fac gălăgie reprezintă alegerea ideală pentru cei care trăiesc la bloc. Inteligența lor este pe măsura unui papagal Macaw clasic, dar nu și temperamentul; sunt mult mai potoliți și mai docili decât acesta din urmă.

Unele exemplare pot învăța să vorbească, altele abia pot scoate sunete; dezvoltarea acestei capacități depinde în mare măsură de interesul și răbdarea stăpânului. Un lucru interesant în ceea ce privește pe micul papagal de Pacific este că ruda sa cea mai apropiată este Papagalul Amazonian, desi acesta din urmă este de patru ori mai mare ca el și este și mai ușor de îmblânzit.

Este important ca, în cazul micuțului papagal de Pacific, stăpânul să aibă grijă să îmblânzească pasărea, să-i ofere atenție și dragoste!

 

CITEȘTE  ȘI DESPRE Papagalii vorbitori Bourke, cei mai liniștiți dintre papagali!