Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Eclectus, cei mai prietenosi inaripati

PAPAGALII VORBITORI Eclectus sunt originari din Australia, Papua Noua Guinee și Insulele Solomon. Fac parte din lista celor mai mari papagali din lume!

Pot supraviețui în captivitate mai bine dacă au un partener

Un papagal vorbitor Eclectus adult  poate măsura între 43-50 cm de la coadă la cioc și poate trăi peste 50 de ani. Trăiește în pădurile tropicale și în mediile afectate de musoni.

Își face cuiburile la mare înălțime și le construiește foarte adânci, pentru a-și putea adăposti ouăle. Acești papagali nu au un sezon anume de împerechere, așa că se pot împerechea în tot cursul anului.

Temperamentul acestor păsări inteligente este unul sociabil, dorind să fie principala atracție a stăpânului. Pot avea drept companie și alte exemplare de păsări, dar nu ar fi indicat, pentru că sunt foarte geloși.

Papagalii vorbitori Eclectus au dimorfism sexual, adică sexul lor poate fi determinat după coloritul penajului. Masculii, de exemplu, au o culoare verde deschisă cu ciocul portocaliu și cu pete roșii și albastre sub aripi. Femelele au un penaj roșu aprins cu ciocul negru și mov pe piept și la coadă.

Au un tract digestiv diferit de alte specii de păsări. Din această cauză, trebuie hrăniți cu fibre și carbohidrați. Semințele trebuie să intre în meniu variat, fără să se exagereze, altfel își vor pierde strălucirea penelor.

Sunt foarte prietenoase și afectuoase

Papagalii Eclectus sunt păsări active și au nevoie de camere imense pentru a zbura în voie. Este important ca pasărea să nu aibă acces la ferestre deschise, așadar, camerele trebuie să fie sigure.  Exercițiile fizice și joaca cu adorabilul papagal Eclectus trebuie să nu lipsească zilnic, pentru ca micul înaripat să fie sănătos fizic și mental. Colivia trebuie să fie foarte mare, trebuie să aibă leagăne și scări și jucării.

Sunt păsări inteligente și șarmante, pot învăța rapid să vorbească dacă te ocupi de eile și au personalități remarcabile. Sunt foarte prietenoase și afectuoase, nu sunt deloc agresive, dar pot deveni stresate dacă nu ai timp să le bagi în seamă.

Mulți oameni cred că această specie de papagali nu poate vorbi, dar scot sunete și sunt destul de gălăgioși. Ideea este că pot învăța să vorbească dacă îi înveți cuvinte și fraze de când sunt puiuți.

Masculii pot fi educați mai ușor decât femelele, care sunt mai rebele, deși ele fac față mai bine stresului decât masculii.

Citește și despre Papagalul senegalez, africanul energic!