Papagali Vorbitori

Papagalul Cacadu roz sau Galah, rozaliul inaripat

PAPAGALUL VORBITOR Cacadu roz sau Galah este originar din Australia. Măsoară între 30-38 cm de la cioc la coadă și poate trăi 70 de ani în captivitate. Sunt păsări afectuoase și prietenoase, sunt sensibile și au nevoie de interacțiune cu stăpânii.

Pot trăi și singuri și cu pereche în captivitate

Penajul este unul foarte interesant: au nuanțe de roz pe piept, pe burtă și pe partea de jos a feței. Au crestele roz cu alb și spatele gri,  la fel ca și aripile și coada. Și figura lor este una interesantă și stranie, de parcă ar fi o creatură din spațiu.

Precum exemplarele din specia Cacadu, papagalii vorbitori sunt predispuși să se îngrașe, astfel că stăpânii trebuie să aibă grijă de ei. Pot mânca legume verzi și varză, mai ales lăptucile. Este indicat să fie hrăniți cu rădăcini de legume, cu nuci și apa proaspătă trebuie să fie în permanență.

Sunt păsări active și au nevoie de mult exercițiu pentru sănătatea mentală. Trebuie eliberat 3-4 ore pe zi din colivie, astfel pasărea se poate juca și își poate exersa mușchii.

Papagalii vorbitori Cacadu au ciocuri și fălci puternice, astfel că este bine să-i aduci jucării din lemn, pentru că nu se plictisesc și învață să se joace singuri. Au un caracter prietenos și, deși arată interesant, nu sunt păsări recomandate oricui.

Papagali Cacadu roz în sălbăticie

Pot dormi între 10-12 ore și trebuie să doarmă în liniște deplină. Sunt păsări sociale și au nevoie de interacțiune cu stăpânul pentru a-și menține sănătatea emoțională. Exemplarele care sunt neglijate încep să țipe și să distrugă totul prin cale, deci este necesar să te ocupi de el cât mai des.

Deși sunt păsări mici din specia Cacadu, papagalii au nevoie de spațiu mult pentru a se desfășura, deci cu cât mai mare colivia, cu atât mai bine.

Sunt considerate păsări extravagante, nu sunt așa de ieftini și sunt destul de rar întâlniți în România. Ca alți papagali, Cacadu roz au nevoie de atenție și de siguranță, astfel încât să devină un membru al familiei.

Citește și despre Papagalul Lory Curcubeu!