Papagali Vorbitori

Papagalul Calugar, o pasare mare intr-un corp mic

PAPAGALII VORBITORI Călugări par să fie păsări mari închise în corpuri mici. Sunt foarte prietenoase și sociabile, încăpățânate și încrezătoare în sine, tind să facă multă gălăgie, pentru că sunt păsări active. Le place să interacționeze cu stăpânul și sunt faimoase pentru abilitatea lor fantastică de a vorbi. În captivitate, au tendința să se atașeze foarte tare de o singură persoană.

Sunt cunoscuți pentru șarmul lor

Majoritatea papagalilor vorbitori Călugări sunt blânzi și sunt recomandați ca păsări de casă.  Cei sălbatici călătoresc în stoluri și călătoresc prin Chicago, New York și Florida de Sud. Se spune că sunt foarte inteligenți și că, dacă evadează din casă, își caută semenii cei mai apropiați pe o rază de 200 km.
Coloritul unui papagal adult Călugăr este, de obicei, verde pe cap, aripi și spate, cu pete de gri pe față și pe piept. Se hrănește cu fructe, legume și frunze, nuci și semințe. Se împacă bine și cu hrana din magazinele pentru păsări. Unii papagali Călugări tind să se îngrașe dacă le dai prea multe nuci sau semințe, așa că ar fi bine să le oferi fructe verzi, legume, paste și alte legume.

Papagalii Călugări sunt păsări vorbitoare foarte active și au nevoie de spațiu în care să se joace. Adu-i jucării și improvizează-i scări și leagăne în colivie, pentru ca pasărea să nu se plictisească deloc. Este important să fie lăsați să zboare, deoare au nevoie să-și mențină condiția fizică. Un papagal închis constant în colivie nu poate fi unul fericit.
Sunt cunoscuți pentru șarmul lor, personalitatea fermecătoare și dorința lor de a îmvăța limbajul uman. Papagalul Călugăr reprezintă o alegere excelentă pentru aceia care vor să se distreze alături de un papagal mic și amuzant. Se adaptează bine mediului în care crește și îi place să petreacă timp cu stăpânul.

Papagali calugăr, cuplu

Nu sunt papagali atât de celebri precum specia Alexander, dar sunt păsări blânde și inteligente, care vor de la tine ceea ce vor toți papagalii: tandrețe și dragoste!
Este originar din America de Sud, iar câteva colonii trăiesc deja în America. Dimensiunea unui exemplar este medie, măsoară cam 30 de cm de la cioc la coadă, iar greutatea se aproximează ca fiind între 80-150 de grame. Poate trăi 20-30 de ani în captivitate, depinde de modul în care este îngrijit.
Nu numai că poate învăța sute de cuvinte, dar are abilitatea de a vorbi foarte clar, nu doar să imite! Asta se poate întâmpla dacă te ocupi de papagal așa cum trebuie, pentru că nu orice exemplar poate să vorbească, mai ales dacă nu este învățat!

 

Citește și despre Papagalul Alexander, primul papagal din Europa!