Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori cu mustata, cea mai tacuta rasa de papagali

PAPAGALUL VORBITOR cu mustață este o pasăre medie ca dimensiune, măsurând între 35-38 cm de la coadă la cioc. Sunt originari din China și Indonezia, iar în captivitate se spune că pot trăi peste 25 de ani.  Papagalii nu au aceeași durată de viață, acest lucru depinde mult de felul în care sunt îngrijiți și de caracteristicile fiecărei specii în parte.

Sunt păsări prietenoase

Sunt păsări prietenoase și pot deveni companionul ideal dacă sunt crescuți de mici. Sunt active și le place să se joace cu stăpânii lor. Unii oameni au spus că papagalii lor cu mustață au o atitudine de lider sau afișează o nevoie disperată de atenție dacă sunt ignorați. Precum alte specii de papagali vorbitori asiatici, au perioada lor de rebeliune în adolescență. Nu sunt recomandați oamenilor care n-au mai avut înainte papagali. Aici ai un exemplu de papagal care are un penaj la fel de interesant!

Papagalul vorbitor cu mustață are un penaj foarte interesant, combinațiile de verde, galben, albastru și negru atrag ca un magent privirile oamenilor.  Hrana lor trebuie să fie una variată, fiind alcătuită din fructe și legume proaspete. Este o pasăre active și în captivitate și în sălbăticie, astfel că are nevoie de mult spațiu pentru a-și desfășura activitatea. Trebuie să fie eliberat 4 ore pe zi din colivie, fiind atent supravegheat. Sunt păsări interactive care adoră să intre în contact cu oamenii, reușind să învețe foarte bine să vorbească.

Sunt și mai adorabili când sunt mici

Chiar dacă are o dimensiune medie, papagalul vorbitor cu mustață e descris ca fiind unul dintre cei mai tăcuți papagali. Scot sunete rezonabile, mici țipete și cam atât. Ar fi de preferat, conform stăpânilor, să vorbească non-stop sau să fluiere. Papagalul cu mustață poate fi o alegere potrivită mai ales pentru cei care preferă o pasăre tăcută.  În timp ce sunt inteligenți și ușor de dresat, pot fi și agresivi, mai ales dacă sunt izolați de restul familiei. Mulți stăpâni de papagali trebuie să înțeleagă faptul că pasărea trebuie integrată în familie și considerată din start o membră a ei.
Au tendința să aleagă un om favorit și să se atașeze foarte mult de acesta, iar cu alte animale de companie nu sunt de acord, fiind geloși.

Este o pasăre minunată și foarte inteligentă, dar trebuie să fie centrul universului unui om, pentru că nu acceptă jumătăți de măsură.

Citește și despre Papagalul Macaw cu aripi verzi