Papagali Vorbitori

Papagalul nimfa (Cacadu), simbolul papagalilor nobili

Ideal este să ai o pereche de papagali-nimfă

PAPAGALII VORBITORI sunt printre cele mai populare păsări, însă papagalii-nimfă sunt cele mai căutate de iubitorii de păsări.  Aceste păsări mici au un penaj variat și creastă, sunt foarte atractive și prietenoase, fiind ușor de educat. Din cauza faptului că sunt mici, papagalii nimfă pot fi educați mai repede decât alte specii de papagali. Pot imita limbajul uman, deși uneori acesta este indescifrabil. Oricum, pot fluiera și pot imita alte tipuri de fluierături, la fel și ca papagalii amorezi!

Este indicat să alegi o pasăre de pui sau o pasăre foarte tânără care poate fi hrănită din mână. Prețul unui pui de papagal nimfă variază în funcție de culoare, dar dacă pasărea este învățată să fie hrănită din mână, atunci merită toți banii.
Papagalul-nimfă are un istoric necunoscut, deși este o specie antică și se spune că nu poate fi educat așa de ușor. Nu este adevărat, sunt păsări blânde și prietenoase.

Este important ca exemplarul de papagal vorbitor să fie activ și alert în permanență. Dacă o pasăre stă cuminte la locul ei și cu penele înfoiate, înseamnă că ceva nu este în regulă. Penele trebuie să stea normal. Colivia trebuie curățată zilnic, spălată și uscată. Gheruțele păsării trebuie să fie curate, la fel și nările și ciocul.

 

Puii de papagal–nimfă sunt ciufuliți și adorabili

Colivia unui papagal-nimfă trebuie să fie locul curat în care acesta să-și desfășoare activitatea. Este ideal ca papagalul vorbitor să aibă o colivie imensă, astfel încât să aibă loc o pereche, să existe scări amenajate și recipiente pentru hrană și apă.
Hrana unui papagal-nimfă variază. Semințele sunt recomandate, dar doar 30% din dietă. Poți încerca să-i oferi fructe și legume tăiate mărunt, iar ouăle fierte și carnea gătită trebuie să intre în meniu mai rar.

Poate trăi între 15-20 de ani dacă ai grijă de el constant. Exemplarele au culori diverse, însă poți deosebi masculul de femelă prin prisma penajului: masculul are culori mai vii și mai strălucitoare, iar femela are dungi pe partea din spate a cozii. Pot avea culori precum bej, crem, alb sidefat, maroniu și argintiu. Sunt păsări docile și nobile, adoră să fie ținute pe mână și să se joace cu stăpânii. Masculii pot imita mai bine sunetele decât femelele.

Dacă ai o pereche de papagali-nimfă, aceștia se împacă foarte bine, dar dacă există doar unul, sunt șanse mai mari să dezvolte conexiuni puternice cu stăpânii.
Adoră să se joace, scot sunete și fluieră, dar nu sunt atât de gălăgioși.

Citește și Cum să ai grijă de papagalul amazonian!