Papagali Vorbitori

Cum se inteleg copiii cu papagalii?

Papagalul Alexander

Atunci când copilul se uită la desene animate, filme pentru copii sau show-uri și vede un PAPAGAL VORBITOR, o ia razna și devine entuziasmat. Cel mic vrea cu siguranță o pasăre inteligentă și părinții se întreabă adesea dacă este o idee bună ca papagalii să locuiască împreună cu copiii? Cum pot coopera aceștia, mai ales dacă papagalul nu este încă pui?

Este dificil de sintetizat ce implică îngrijirea unui papagal vorbitor, mai ales că este genul de pasăre complexă, care are nevoie de multe lucruri. Dacă te-ai gândit să aduci un papagal copilului, mai jos ai câteva sfaturi care te pot ajuta!

Papagalii pot fi periculoși, pentru că sunt păsări sălbatice. Chiar și cei blânzi pot ataca stăpânul cu ciocurile lor puternice și ghearele ascuțite dacă nu se simt în siguranță.  Pot face asta și neintenționat, așa că este bine să supraveghezi pasărea atunci când intră în contact cu copilul. Cea mai cautată pasăre care se înțelege bine cu copii este papagalul nimfă, dar poți alege și alte exemplare!

Păsările pot fi dezordonate și ocupă mult spațiu. Este ceva natural, papagalii fac mizerie când mănâncă, beau apă și se joacă. Dacă cel mic vrea să aibă papagalul lui, trebuie să înțeleagă că viitoarea colivie va trebui curățată în fiecare zi pentru a împiedica pasărea să se îmbolnăvească.

Igiena este importantă pentru ca pasărea să nu se îmbolnăvească și să nu transmită boala copilului. De aceea, papagalii au nevoie de colivii mari și de o mulțime de spațiu de joacă. Ai cum să faci rost de o colivie imensă și ai timp să te ocupi destul de pasăre? Ar trebui să te întrebi asta, pentru că cel mic cu siguranță nu se va ocupa!

Papagali amazonineni cuplu

Papagalii vorbitori pot trăi foarte mult. Mulți părinți nu sunt siguri dacă vor să facă acest pas, știind faptul că ei pot trăi până la 50 de ani. Decizia de a achiziționa un papagal nu este una care să fie luată ușor!
Prețul papagalilor poate să difere în funcție de specie. Un exemplar mai mare poate însemna că papagalul poate fi mai scump, mai ales că trebuie să cumperi accesorii pentru papagal, precum colivia, recipientele pentru apă și mâncare, jucării, hrana care trebuie să fie una variată etc. Putem adăuga și vizitele la medicul veterinar, pentru că un papagal are nevoie, ca orice alt animal.

Păsările se pot înțelege foarte bine cu copiii, mai ales dacă au crescut de mici împreună. Cu toate astea, papagalii pot fi imprevizibili și există riscul ca ei să rănească pe cei mici neintenționat, doar jucându-se. Este important ca papagalul să fie educat și să se acomodeze cu membrii casei. Dacă poate învăța să vorbească, cu atât mai bine!
Viața ți se poate schimba radical în bine sau în rău dacă iei un papagal, depinde de tine și de papagal în același timp. Informează-te din timp și este recomandat să vezi cât de responsabil este copilul tău și dacă poate avea grijă de pasăre.

Citește și Cum se înțeleg papagalii cu alte animale!