Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Conure, o rasa aparte

PAPAGALII VORBITORI Conure sau patagonieni, cum li se mai spune, au dimensiuni de 25 cm măsurând de la coadă la cioc. Sunt păsări tandre și pline de afecțiune, adoră să socializeze. Au multe calități și sunt păsări mari în corpuri mici, adică au personalitatea papagalilor mari, cum ar fi papagalii Macaw. Dacă vă amintiți de filmul Paulie, cel cu papagalul, acel exemplar era un Conure.

Sunt păsări curioase și active, care au nevoie de stimulare mentală.

Papagalii vorbitori Conure există în diferite mărimi și culori; sunt amuzanți și au un real talent de a învăța să vorbească. Pot trăi peste 30 de ani dacă sunt bine îngrijiți.

Sunt recomandați ca păsări de companie, mai ales dacă nu vrei un peruș și nicio Cacatua sau un Macaw. Se disting după cercul alb din jurul ochilor, iar penajul lor este variat.

În sălbăticie, papagalii vorbitori Conure se hrănesc cu fructe, legume, semințe și insecte. În captivitate pot avea același meniu, cu excepția insectelor.

Este foarte important ca aceste păsări inteligente să nu se plictisească și să fie lăsate libere prin casă pentru a zbura.  În sălbăticie, pot zbura mile întregi  pentru a găsi hrana, un partener sau un cuib. 2 ore pe zi sunt suficiente pentru ca pasărea să-și mențină condiția fizică, dar trebuie să o supraveghezi îndeaproape când este lăsată liberă.

Sunt păsări curioase și jucăușe, dar pot avea momente când sunt agresive și necooperante.  Înainte de a alege un astfel de papagal pentru a fi tovarășul tău, trebuie să te informezi și să faci rost de o colivie foarte mare, să îți permiți să mergi lunar la veterinar pentru a analiza starea de sănătate a păsării, să te joci cu el măcar două ore pe zi.

Dacă îl crești de mic și îl vei învăța să îți mănânce din mână, atunci vei fi pe drumul cel bun. Cu răbdare și atenție, un papagal Conure poate deveni un prieten vorbăreț și amuzant.

Este adorabil și poate fi un prieten de nădejde

În cazul în care ai deja un câine sau o pisică, nu forța interacțiunea păsării și a patrupedului. Este de preferat ca pasărea să fie lăsată liberă într-o cameră unde animalele nu sunt prezente, pentru că acestea din urmă au instinctul de prădător și pot privi pasărea ca pe următoarea lor cină.

Dresajul păsării trebuie să fie unul relaxat și deloc obositor. Nu ai voie să nu interacționezi deloc cu papagalul, nu există ”nu pot” sau ”nu a am timp” atunci când ai un papagal, mai ales un exemplar atât de prietenos precum Conure! Fără atenția ta, el va suferi și se poate îmbolnăvi, chiar dacă are jucării. Contează mult să te implici și să îi oferi siguranța necesară pentru a se putea dezvolta sănătos și să fie admirat de toată lumea!

Sunt păsări curioase și active (întocmai ca și papagalii Indieni cu inel) care au nevoie de stimulare mentală. Copiii trebuie învățați cum să se comporte cu pasărea, fără ca interacțiunea să fie una forțată. Le plac oamenii și adoră mai ales să se cațere pe hainele stăpânului și să se lipească de el. Unii pot dansa și pot cânta, alții pot spune glume pe care le aud din mers; oricum ar fi, acești papagali sunt ideali dacă ai o casă mare și dacă îți faci timp să te joci cu ei!

 

Citește și despre Papagalii Eclectus, cei mai prietenoși înaripați!