Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Hahn, cei mai mici din specia Ara Macaw

PAPAGALII VORBITORI Hahn (Ara Macaw) măsoară 30 cm de la cioc la coadă, sunt păsări sociabile și inteligente, pot fi dresate și se pot atașa rapid de stăpâni. Sunt cele mai mici exemplare din specia Macaw și sunt originari din America de Sud.

Pot învăța trucuri amuzante și pot deveni vorbitori excelenți dacă sunt învățați de mici. Durata de viață este 30 de ani.

Șarmant, misterios și inteligent, Hahn poate fi alegerea ideală

Un exemplar din specia Hahn poate scoate sunete, poate țipa, cu toate astea, reprezintă o idee bună dacă nu vrei să ai o pasăre mare. La maturitate, penajul este un gri închis cu albastru pe frunte. Au pete roșii sub aripi, iar picioarele și ciocul au culoarea neagră.

Meniul lor trebuie să fie alcătuit din semințe, alături de fructe și legume. Ca toți papagalii, papagalul Hahn sălbatic poate zbura distanțe lungi în fiecare zi, iar în captivitate, au nevoie să fie eliberați și să zboare până obosesc. Este indicat să supraveghezi papagalul atunci când este eliberat.

Inteligenți și fermecători, papagalii vorbitori Hahn sunt păsări mai puțin populare decât exemplarele mari din specia Macaw. Așa cum se întâmplă de obicei, păsările mici, în special cele care sunt înrudite cu cele mari, moștenesc personalitatea și temperamentul acestora din urmă, chiar dacă dimensiunile sunt mici.

Papagalul vorbitor Hahn va deveni alarma de dimineață și să te aștepți să își ceară drepturile prin exprimarea nemulțumirii sale sub forma țipetelor. De asemenea, dacă stai la bloc, ar fi bine să reconsideri această idee.

Fiind rude cu uriașii Macaw, ei trebuie să fie beneficieze de atenția stăpânului și să aibă un meniu specific lor. Au nevoie de mult timp pentru a se juca și a zbura, nu suportă să se plictisească și  nici să fie ignorat. Un Macaw nervos și supărat poate deveni destructive și se poate termina rău atât pentru stăpân, cât și pentru pasăre.

Ca în cazul oricărei specii de papagali, este foarte importantă îngrijirea și atenția, pentru că de asta depinde foarte mult bunăstarea păsării. Papagalii Hahn pot deveni adevărați prieteni înaripați și reprezintă cea mai bună idee dacă vrei un Macaw mare într-un corp mic.

Citește și despre Papagalul Illiger, o pasăre medie de dimensiuni mari