Papagali Vorbitori

Cele mai mici specii de papagali vorbitori Macaw

Dacă te gândești să adopți un PAPAGAL VORBITOR mini-Macaw pe post de companion, trebuie să știi că singurul lucru de dimensiune mică pe care îl are acest papagal este mărimea. Personalitatea lui iese pur și simplu la suprafață, explozivă, astfel că stăpânii trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru a face față acestor micuți ”uriași”.

Papagalii vorbitori mini Macaw au nevoie de interacțiune continuă cu stăpânul, pe lângă faptul că jucăriile sunt foarte indicate pentru a-și face de lucru, iar colivia trebuie să fie extrem de spațioasă. Aceste înaripate inteligente dezvoltă rapid o legătură profundă cu oamenii și starea lor de spirit depinde de ce exprimă fața ta și de ceea ce spui. Nu mai vorbim de faptul că trăiesc destul de mult pentru o pasăre, având durata de viață între 20-30 de ani, deci este o legătură foarte puternică. Mai jos ai patru dintre cele mai căutate specii de mini Macaw și poți afla cum să ai grijă de ele!

Hahn Macaw (Ara Macaw)

Unul dintre exemplarele cele mai apreciate de oameni

Am mai scris aici despre el, așadar știi deja că este cel mai mic din această clasă a papagalilor Macaw. Este fermecător și relativ simplu de îngrijit, asta dacă te ocupi de el non-stop și dacă te asiguri că micuțul este în condiție fizică și mentală foarte bună! Este ideal ca mediul în care se află să fie unul extrem de plăcut și de liniștit, astfel încât pasărea să nu fie stresată și să învețe să comunice cu ceilalți membri ai familiei. Figura lor ciudată îi propulsează rapid pe lista păsărilor dorite de iubitorii de păsări, inspirând încredere, blândețe și inteligență, reușind să se propulseze rapid printre exemplarele de papagali dorite de oameni!

 

Illiger Macaw (Ara Illiger)

Sunt jucăuși, prietenoși și se bucură pe deplin de interacțiunea umană. Dacă sunt crescuți și educați de mici, având un mediu sigur și plin de armone, acești micuți pot deveni rapid membri de nădejde ai familiei. Au nevoie de stimulare mentală și nu trebuie să se plictisească niciodată. Sunt păsări medii care au nevoie de spațiu ca și cum ar fi uriașe! Atenția este un element de bază în ceea ce privește creșterea lor, așadar trebuie să se afle în permenanță în centru atenției pentru a nu căpăta depresii sau afecțiuni care pot determina decesul păsării.

Mai multe despre el poți citi aici!

Severe Macaw (Ara Severus)

Sunt cei mai mari din clasa Ara, iar personalitatea lor îi face să fie căutați de iubitorii de păsări. Cu o socializare pe măsură, papagalii Macaw se atașează rapid de oameni, învățând să vorbească și să își distreze stăpânul. Ca mai toți papagalii, au nevoie de stimulare mentală și de o mulțime de spațiu pentru a se juca și pentru a zbura.

Deși au o figură dubioasă, acești înaripați adoră să crească în sânul unei familii iubitoare și să fie tratat ca un membru al familiei. Este genul de pasăre care poate inspira teamă, dar asta doar din cauza faptului că pare agresiv. Clasa de papagali Ara conține exemplare care sunt agresive, însă asta depinde de felul în care sunt crescute și educate.

 

Macaw cu Colier Galben (Primolius auricollis)

Sunt papagali mici și sunt cunoscuți pentru faptul că sunt inteligenți, fiind și plini de energie. Au nevoie de atenția permanentă a oamenilor și, ca orice papagal inteligent, trebuie să se afle în centrul atenției.

Mulți dintre ei sunt maeștri ai evadărilor, așadar colivia trebuie să fie solidă, un adevărat Alcatraz pentru ca ei să nu poată ieși. Deși sunt păsări cu personalitate puternică, ele pot fi companionul dorit dintotdeauna de o familie!

Ca alte specii de papagali, micuțul înaripat simte nevoie de o apropiere umană, de tandrețe și de a fi integrat în familie, pe care o consideră stolul lui!

 

Citește și despre Papagalul Macaw Catalina!